בעקבות משבר הקורונה, גברה התופעה של אלימות במשפחה בישראל. בעקבות הלחץ והקושי שעלולים ללוות משפחות בתקופה זו, הזנחה ואלימות עלולים להגיע לכל משפחה. אם אתם סובלים מאלימות מצד אחד מבני משפחתכם, אין זו אשמתכם. חשוב שתפנו לגורם שיוכל לסייע לכם ושתדעו מהם זכויותיכם.
אלימות בין בני זוג
בדרך כלל, יחסים שעלולים להוות סיכון עבורכן אינם מתחילים באלימות פיזית. אם אתן מרגישות שהיחסים שלכן עם בן הזוג עלולים להיות מסוכנים, יש מספר פעולות שכדאי לכן לשקול:
- הגשת תלונה במשטרה
ההמלצה הראשונה שלנו תהיה להגיש תלונה במשטרה. הם יוכלו להתחיל לברר את האירוע ולאסוף נתונים לצרכי צווי הרחקה או כתב אישום.
- צו הרחקה
תוכלו לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ולבקש צו שיאסור על בן זוגכן להתקרב לסביבתכן.
- הגנה מיידית מפני הגורם האלים
התהליך המשפטי עלול לקחת זמן. עד אז, תוכלו לקבל עזרה בהגנה מיידית מפני הגורם האלים, למשל באמצעות עזרה בתשלום שכר דירה. יתכן כי תהיו זכאיות לדיור הגנתי במקלט לנשים נפגעות אלימות, ושתוכלו לקחת אליו גם את ילדיכן.
- תעסוקה במהלך התקופה האלימה והטיפול המשפטי
יש לכן זכויות שמאפשרות לכן להסדיר עניינים הקשורים בתעסוקה. אם הסיטואציה האלימה והטיפול בה מקשים על המשך העסקה תקינה, נמליץ לך לבדוק את הנושא. דעו שאסור לפטר אתכן במהלך שהותכן במקלט לנשים מוכות.
לא רק בנות זוג חוות אלימות במשפחה
בדרך כלל נשים הן אלו שחוות אלימות במשפחה. עם זאת, יש מקרים בהם גם גברים סובלים מאלימות כזו. אם אתם גברים הסובלים מאלימות במשפחה, דעו שגם לכם ישנן זכאויות הגנתיות ומשפטיות אותן תוכלו לממש. כמו כן, ישנה גם אלימות כלפי קטינים. גם למקרים אלה ישנו טיפול, וישנה חובת דיווח על מי שמזהה אלימות כלפי קטינים. גם אם אתם הורים הסובלים מאלימות במשפחה, אל תישארו עם זה לבד, פנו למשטרה ודעו את זכויותיכם!
לסיכום,
אלימות במשפחה יכולה להגיע לא רק באופי פיזי, אלא גם באופן ל אלימות רגשית או כלכלית. פנו למשטרה ולגורמי ייעוץ מוסמכים ואל תשארו עם זה לבד.